OVER MIJ

   
Afbeelding invoegen  
Ik ben Ivonne van der Laan - Piket, 
 
In 2002 zijn mijn echtgenoot, Joop (zie foto links), en ik een American Bulldog-kennel gestart. Voor ons was de American Bulldog het helemaal: goed gebouwd, fijn stabiel karakter, grote werklust, gezond en prachtig om te zien. Helaas is Joop op 31 augustus 2016 overleden. De kennel zal ik vanaf nu zelf runnen.  

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik alle ruimte voor de honden hebben, ik bewoon een boerderij met ruim erf in Augustinusga, een dorp in de mooie Friese Wouden.
Joop en ik waren samen gek met onze AB,s en waren dan ook altijd met ze bezig, o.a. spelen, fietsen, ravotten, stevige wandelingen maken en als het zomer is, zwemmen.

Ik doe mijn uiterste best om voor U een mooie, atletische en gezonde American Bulldog te fokken. Een American Bulldog die door zijn ontspannen en sociaal karakter een echt fijne gezinshond is. De door Frysian Woods gefokte honden zijn echt geweldig met kinderen maar ook erg leergierig, ze doen het uitstekend op allerlei cursussen  maar hebben tevens ook de energie, kracht en uithoudingsvermogen voor echte duursporten o.a. Iron dog wedstrijden. Kortom een fijne allround American Bulldog waar U veel plezier van zult hebben.


We hebben ontzettend veel tijd gestoken in research om de juiste tophonden in onze kennel te krijgen en te houden om de beste combinaties te kunnen maken waaruit nakomelingen geboren worden die een stabiel karakter hebben, fysiek en geestelijk gezond zijn en het fijn vinden om voor je te werken en het ook goed doen op conformatieshows.
Door altijd met stabiele en sociale ouders te fokken is het ons gelukt om dit goede gedrag in onze bloedlijn vast te leggen, hierdoor worden we blijvend in staat gesteld om voor u een prettige en gezonde werk- en huishond te fokken.
Door veel tijd en energie in onze honden te steken, ze allemaal getest op algehele gezondheid, is het ons gelukt dat ze allemaal een Golden ARFE pedigree hebben of krijgen en dus bewezen gezonde honden zijn ( proven healthy dogs)

Je komt From the Frysian Woods American bulldogs overal tegen, zowel nationaal als internationaal o.a, Duitsland, Frankrijk, Belgie, Aruba, Bonaire, Curacao, Zweden, Litouwen, Cuba, China, Marokko.
Het heeft ons echter het meeste voldoening gegeven dat mensen die een From the Frysian Woods hond bezitten er nog steeds blij, gelukkig en tevreden mee zijn.

Inmiddels hebben we 7 generaties From the Frysian Woods honden rondlopen en zijn trots op de kwaliteit.
Als iemand een American Bulldog bij mij vandaan heeft stopt de relatie niet bij de koop, ik sta altijd voor de mensen klaar, waar mogelijk met advies en goede raad, ook vinden we het leuk om op de hoogte te blijven hoe het gaat.
 
                                                                                      
                                                                                          *

 
Visie 
Een ideale American Bulldog is een hond waar je altijd plezier aan moet hebben, ik vind op volgorde van belangrijkheid dat hij een stabiel karakter, goede gezondheid, goede heupen, werklust en een natuurlijk een mooi rastypisch uiterlijk moet hebben.

Karakter
Onze honden hebben een eerlijk karakter, zijn kindvriendelijk en niet agressief, een eerlijk karakter is super belangrijk, dat wil ik als kennel graag zo houden daarom socialiseren ik onze pups zo goed mogelijk met ons eigen programma, steken daar veel tijd in voor ze naar hun nieuwe baas gaan.

Gezondheid
Gezondheid is natuurlijk belangrijk, daarom fokt From The Frysian Woods alleen met op HD geteste honden middels röntgenfoto's. Verder worden ze onderzocht op gezondheid, de honden krijgen dan ook een gezondheidcertificaat en hebben een Golden ARFE pedigree.

Uiterlijk
De honden waar From The Frysian Woods mee fokt zijn zeer goede vertegenwoordigers van het ras, zij hebben allen zeer goede resultaten gehaald op conformatieshows.

Werklust
Een American Bulldog hoort werklust te hebben, dat hebben de honden van From The Frysian Woods ook, bij het kiezen van een partner voor onze honden wordt daar rekening mee gehouden.

Socialisatie
From The Frysian Woods hecht grote waarde aan goede socialisatie van de puppy's, hun opstart is echt belangrijk. Daarom hebben we de werpkist en puppyren altijd in de huiskamer staan en draaien ons eigen socialisatieprogramma: laten wennen aan allerlei dagelijkse en ook rare geluiden (o.a. vuurwerk) Ze worden onder andere meegenomen naar een treinstation en winkelcentrum. Er wordt liefde en tijd in gestoken, je krijgt het later als nieuwe eigenaar duizendvoudig terug.

Transparantie 
Wij willen transparant en duidelijk zijn in onze visie en beleid, de honden van een fokcombinatie moeten aan al onze eisen voldoen, waarbij kosten nog moeite gespaard worden om dat doel te bereiken, indien nodig reizen wij er ver voor (een keer 2100 km voor een dekking). Wij doen wat wij beloven, altijd met gezonde kwaliteitshonden fokken. 

  

Keurmeester  Animal Research Foundation Europe
 
                                                                                               *